Ban Eta blogja

Friss topikok

  • Szakalli Ferenc: nem olyan regen ismerkedtem meg az okonettel, meggyozodesel allitom,hogy egyenesen ... (2007.10.27. 03:56) okonet
  • Huni: Ha nem megy a jatszas es az almodozas kulon, akkor talan probald meg a kettot egyutt, vagyis jatsz... (2007.03.24. 17:07) Szentelj idot 12 dologra

Linkblog

Magnesgolyo

2007.03.05. 21:01 | Ban Eta | Szólj hozzá!

Az Okonet termekek kozul ket honapja hasznalom az Okomag elnevezesu magnesgolyot. Ez egy magnes zold muanyaggal bevonva. Vizbe helyezve egy megfelelo erossegu statikus magneses mezo jon letre. Ekkor spontan kristalymag-kepzodes jon letre a vizben oldott meszko eseteben. A magneses vizkezeles altal a viz kemenyseget meghatarozo oldott meszko ezzel a kristaly-kepzodessel kivalik a vizbol, meghozza nagyon apro, korongalaku, kerek kristalyok ( Argonit-kristaly) formajaban, amelyek a vizzel eggyutt konnyen leoblithetok, es nem tudnak megtapadni a tartalyok feluleten vagy a szovetekben. Ez a kicsapodas altali meszko-elvonas a viz kemenysegenek hatekony valtoztatasahoz, lagyitasahoz vezet.
Sajat tapasztalataim: mosogepbe a ruhak koze teszem mosas kozben. Sok lerakodott vizkovet kipucolt mar a mosogepbol. Egy masikat a konyhaban hasznalok. Egy veder vizben tartom. Ezzel a vizzel fozok. A teafozon nem rakodik le a vizko mint regebb a kemeny viz hasznalatanal. A vasalo ujra gozol,mert lagy vizet toltok bele es az kitakaritotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://baneta.blog.hu/api/trackback/id/tr8643320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása